shutterstock_188731055.jpg
Когато става дума за първо впечатление от даден човек, несъмнено погледът ни се спира върху неговото лице. То е израз на емоции, мисли и темперамент. Важно е и какво сме избрали да „сложим“ на лицето си, като грим и бижута. Ако се замислим, обеците са единствените накити, които имат контакт с него. Те му въздействат визуално и влияят върху изражението му. Ето защо трябва да сме внимателни при техния избор и да се съобразим с някои специфики. Основните са формата на лицето, дължината на косата и прическата и личният стил и предпочитания.
Разпространено е твърдението, че формата на тези бижута трябва да е противоположна на формата на лицето. Например, ако имаме кръгло, това трябва да се компенсира с обеците и те да съдържат ъгли – да са триъгълни, четириъгълни, тънки или издължени. От друга страна, ако то е слабо и по-скулесто, за предпочитане са кръгли или овални.
Относно косата, тук трябва да има съразмерност. Съответно, на къса коса, ще отиват малки обеци, а на дълга – по-обемни. Когато пък искаме те да бъдат забелязани, е хубаво да е прибрана, за да не ги скрива и акцентът да пада върху тях. Ако изберем да сме с обаятелни къдрици, е подходящо накитите да са „по-разчупени“ и с повече орнаменти. Голяма процент от нас, обаче, когато си харесаме обеци, въобще не се замисляме каква форма имат и кои черти от лицето ще подчертаят. Ако харесваме с камъни, си купуваме с камъни, ако ни допадат сърца, панделки, халки, топчета или зарчета, избираме съответно тях. Обеци с камък са характерни за дами с по-изискан стил. Той не трябва да е съвсем същият като цвета на очите. На сини, например, би отивал бял, като сапфир или цирконий. Тези с развито въображение и артистичност залагат на ръчните, изработени от мъниста. Перли прилягат на изпълнителните и стриктните жени, а големите – на тези, които обичат цялото внимание да е насочено върху тях.
Лицето е важна част от нашето тяло. Нека се грижим за него и неговия чар, като носим обеци – най-магнетичните бижута !

Прочетох и се съгласявам с Условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам с Правилата за поверителност.