Възможно ли е разминаване в цвета на камъка и размера, с този на снимката му в действителност?

Снимките на бижутата и камъните са направени така, че да се доближат максимално близко до действителния им цвят, наситеност и размер. Въпреки всичко има камъни, при които е много трудно да се пресъздаде тяхната наситеност или цвят, заради определени техни свойства. Всички размери са в „мм“. Много често камъните се снимат в близък план, за да се вижда чистотата и цвета (нюансите) им.

Също така gems-bg.com не носи отговорност за неточното възпроизвеждане на цветовете от мониторите на потребителските компютърни системи, които се използват за достъп до магазина, дължащо се на индивидуалните им настройки и техническите им параметри. От досегашния ни опит констатираме, че само за фасетираните Аметрин и Танзанит е допустимо разминаване в рамките на 1-2 тона в наситеността на цвета.

Mога ли да направя промени по поръчката си?

След като сте завършили Вашата поръчка, тя се записва автоматично в системата ни и корекции по нея не са възможни от страна на клиента. В случай, че е необходимо да се извърши корекция, то задължително се свържете с нас на посочения телефон за контакти най-късно до 15:00 часа в деня на поръчката (в работни дни).

Kаква информация е необходима, за да направя поръчка по имейл или по телефона?

За да направите поръчка по имейл или по телефон са нужни: име и фамилия, точен адрес за доставка (или адрес на офис на спедиторска компания), телефон за връзка и e-mail. Независимо по какъв начин желаете да направите поръчката задължително упоменете името на желания артикул(цялото му заглавие от магазина).

Kакви са сроковете за доставка?

Стандартният срок за доставка е до 3 работни дни, но всички заявки на клиентите се изпращат към офис на спедиторска компания още на същия ден от заявяването им (поръчки генерирани до 15:00ч.). Когато поръчките са за големи населени места те биват доставени през следващия работен ден, а когато касаят по-малки населени места, тогава сроковете за доставката им зависят от условията на компанията-превозвач (обикновено 2 работни дни).

Имате ли физически магазин, където мога да разгледам артикулите ви?

Gems-bg.com е електронен магазин, който предлага стоките си само онлайн. Можете да пазарувате чрез интернет поръчки или телефонно обаждане.

Каква е цената на куриерската услуга?

Използваме куриерските услуги на фирми „Еконт„. Цената на доставката зависи от грамажа на поръчаните стоки. Базовата цена за доставка до офис на спедиторска компания е 4лв. + коефициент изчислен на база теглото на пратката (около 50ст.). Базовата цена за доставка до адрес на клиента е 7лв. + същия коефициент.

Истински ли са камъните?

Да, всички камъни в сайта са автентични и отговарят на описанието си. Ние НЕ предлагаме синтетични камъни.

Камъните имат ли сертификат?

Не, камъните нямат сертификат. Издаването на сертификат в София струва около 30лв и не е оправдано ако камъните не са топ качество.

Защо камъкът е по-малък на живо?

Повечето снимки са с макро снимка т.е. снимка с голямо увеличение. Това позволява на клиентът да види детайли, включения и дефекти по камъка. Повечето от тези дефекти не са видими с просто око (или са слабо видими). Моля, обърнете внимание на описаните размери. Всички камъни са снимани в студио за максимална точност.